Zomaar een praatje....
Keuren helpt....
Zo boeiend is de vivariumhobby....

Op een van mijn talrijke avonden die ik verzorg werd me na afloop, door een wat oudere dame, een compliment gegeven over de titel van de lezing die ik die avond verzorgd had. Dit staat hier niet om daar een beetje mee te koketteren, maar om aan te geven hoe belangrijk een titel, ook voor een lezing is; de vlag moet de lading dekken. Vandaar de uitgebreide titel, of zo u wilt het drietal titels voor deze lezing. Na afloop is er altijd wel een die past. . . . .
De eerste titel heb ik, met toestemming overgenomen van collega-keurmeester Cor Stam. De tweede titel spreekt eigenlijk voor zich. Daarvoor gaan we op bakkenbezoek en nemen we een kijkje in diverse huiskamers. Bakken dus... Het is altijd interessant te zien hoe anderen hun hobby beleven. Bakken in de hoek en een enkele zelfs het hoekje om. We zien een aantal aquaria uit de zeventiger jaren: een goede aanpassing aan het interieur blijft actueel. Ook de keurwijzer geeft nuttige aanwijzingen. We zien, hoe een enkele ingreep aan een aquariumombouw het uiterlijk en de uitstraling ervan grondig kan veranderen, verbeteren vaak. De eigenaar is door een keurmeester op het goede spoor gezet. Vervolgens blijven we even stilstaan bij algenbestrijding; er gaat niks boven een natuurlijke bestrijding mits op de juiste manier aangepakt. Diverse algeneters passeren de revue. En wat is nou de Flying Fox ?
De laatste titel komt na de pauze ruimschoots aan bod. Eerst gaan we een kijkje nemen bij een paar bekende terrariumliefhebbers. Terrariuminrichting. Kikkers! Ermee kweken. Zo zorgen een aantal prominente terrariumliefhebbers ervoor dat niet steeds weer geput moet worden uit de natuur.
Kleine garnalen en grote kreeften uit zowel Afrika als Amerika komen aan bod. Al gehoord van een amzone landkrabbetje?

Een serie wel heel vreemde aquariumbewoners sluit deze afwissellende,boeiende en soms humoristische avond af.


Aquarium E. Lensen Deurne

 

 

 

 

 

 

 


Terrarium H. Meulblok Oss

  home top bestel